B/E trailer

Ved du, hvornår du nu skal bruge et trailerkørekort i stedet for et almindeligt B-kørekort? I januar 2013 kom der nye regler for, hvornår det er nødvendigt med et trailerkørekort og ikke blot et almindeligt B-kørekort.
De nye regler for påkrævet kørekorttype i forhold til at køre med trailer er simple. Har du et B-kørekort, må du efter januar 2013 køre med en anhænger med en totalvægt op til 750 kg. Den tidligere regel om +50 kg er således ikke gældende længere.
Har du taget kørekort til bil tidligere end januar 2009, er reglen om +50 kg kun gældende i Danmark. De nye regler siger således, at har traileren en samlet totalvægt på mere end 750 kg, er det ikke længere ulovligt – du skal blot sørge for, at den samlede totalvægt for både bil og anhænger holder sig under de tilladte 3.500 kg.

Bil med trailer

Kørekort B eller B/E

Det handler om papirarbejde, når du skal finde ud af, om et almindeligt kørekort kategori B er nok.
​Glem alt om last på påhængskøretøjet, før du har regnet på det ved at se på vægtangivelserne på hhv. bilens og påhængskøretøjets registreringsattest. Husk at se efter hvad køretøjernes tilladte totalvægt er, da det er den der afgør om du skal have B/E kort. Samlede tilladt totalvægt på over 3.500 kg betyder at du skal have et BE kort for lovligt at kunne føre vogntoget.

Tager du dit trailerkørekort hos Sydkystens, får du derfor stadig undervisning efter B/E-kørekortet. Det er vores holdning, at det klart giver mest mening. Den eneste forskel på B/E og B+ er, at du i køretimerne og ved køreprøven til trailerkørekort B/E skal køre med et tungere vogntog – men med et B/E-trailerkørekort må du føre meget tungere vogntog.

Holddatoer i 2020:
Lørdag den 30. maj kl. 1100-1400 (UDSOLGT)
Torsdag den 2. juli kl. 1630-1930 (UDSOLGT)
Lørdag den 15. august kl. 1100-1400
Torsdag den 8. oktober kl. 1630-1930

Teori er kun 1 aften i ca. 3,15 time.

BE pakkeprisen er 5.495,- kr. Du sparer 455,- kr. Prisen er inklusiv moms –
(pakken indeholder: teori, 6 kørelektioner, køreprøve samt materialer og “guldkorn” til prøven.)
Yderligere omk.: gebyr kr. 280,- + foto samt lægeattest Evt. ekstra kørelektioner kr. 575,-

Kontakt os for at høre nærmere.​

 

Vi hjælper dig trygt og sikkert ud på vejene

Vi hjælper dig på en sjov og let måde igennem forløbet. Du behøver bare at bruge en enkel aften om ugen fra 18-21. Vi har mange års erfaring i at forklare dig teoristoffet.

– Vi bruger det seneste undervisningsmateriale og alle vores lærere er pædagogisk anlagte og er altid opdaterede med kurser. Hos os bliver du undervist af mennesker – vælg os!